Over het muziekatelier

In het jeugdmuziekatelier Sint-Michiels kunnen alle kinderen terecht voor dans, toneel, blokfluit, orff, gitaar en piano vanaf de derde kleuterklas.

De muziekindustrie 1,2,3

Drie jaar lang kunnen de kinderen vanaf het tweede leerjaar op een speelse manier notenleer leren en orff-instrumenten leren bespelen. Ze leren er ook muziek lezen en beluisteren. In deze creatieve mengeling van muziektheorie en instrumentbeheersing staat het musiceerplezier centraal. Het laatste kwartiertje van de namiddag zingen we gezellig met de drie leerjaren samen leuke liedjes.
Voor iedereen vanaf het tweede leerjaar .

De Droomboom

De Droomboom neemt je mee in een fantasiewereld waarin je mag bewegen en creëren.  Je leert jezelf wat beter kennen.  We werken aan zelfvertrouwen, ontspanning en concentratievermogen om zo uit te groeien tot een boom met stevige wortels.
De Droomboom biedt yoga aan op maat van de kinderen van het tweede en derde leerjaar.

Drama

Leuke opwarmertjes, veelzeggende lichaamstaal, verbale expressie, improvisatietechnieken, het interpreteren en hanteren van theatercodes, gevoelens en fantasieën uiten in theaterspel… Deze lessenreeks dramatische vorming is een barstensvolle bedoening voor leerlingen vanaf het vierde leerjaar.

Kikkeratelier

Spelen, huiswerk maken, kamer opruimen, huisdier verzorgen,… Als je eens zou optellen wat je allmaal doet en leert… Het is heel wat. De ‘powerknop’ bij jou is gemakkelijk te vinden. Maar als je wil op zoek gaan naar jouw ‘pauzeknop’ dan is het Kikkeratelier misschien wel wat voor jou. Samen met juf Els en geïnspireerd door ‘Mindfullness voor kinderen’ word je op een rustgevende manier tot het hier en nu gebracht. Hier wordt tijd gemaakt om op ontdekking te gaan naar jezelf.

De Digiloods

Wekelijks komt Willem naar ons JMA om de kinderen creatief te animeren met de computer. De kinderen leren er programmeren. Wees gerust het wordt geen saaie en moeilijke bedoening. Met heel aantrekkelijke programma’s leren de kinderen er creatief en logisch denken, versterken ze hun ruimtelijk inzicht en probleemoplossend vermogen en leren ze bovendien structureren en samenwerken. En dit allemaal terwijl ze denken dat ze aan het spelen zijn.
Ondergedompeld in de wereld van Scratch, Makey Makey, Lego, Blockly, Lightbot, Kodable,… zal een jaar veel te kort zijn.

Zang

Droom je van te kunnen zingen als een nachtegaal of een musicalster maar kan je nog wat hulp gebruiken? Of zing je graag maar lukt het niet altijd om de toon te houden? Onze juf Ella heeft een wondermooie stem en leert je hoe je die goed en mooi kan gebruiken. Pop, musical, klassiek… alles kan aan bod komen.

Werkingsadres

Koningin Astridlaan 4
8200 Sint-Michiels

Telefoon

0478/ 46 29 34

E-mail

Website

Dit kunt u volgen in dit atelier:

Andere afdelingen